fbpx

Miten minusta tuli AIESEC:in jäsen?

 

Sain tietää AIESEC:ista ensimmäistä kertaa viime syksynä eräillä opiskelijamessuilla, jossa törmäsin sattumalta AIESEC:in esittelypisteeseen ja paikalliseen Turun AIESEC:in vapaaehtoistyöntekijään. Hänen kertomansa kuvaus kansainvälisestä nuorisojärjestöstä, mahdollisuudesta kehittää johtajuustaitoja ja monipuolisesta vapaaehtoistyöprojektien kirjosta sai mun mielenkiinnon heräämään heti! Matkustelu, kulttuurit ja kulttuurien välisen ymmärryksen lisääminen ovat sydäntäni lähellä, joten tämä kohtaaminen opiskelijamessuilla ja kiinnostus AIESEC:ia kohtaan jäi mieleeni.

 

Vuoden vaihteessa mulle ilmeni mahdollisuus päästä mukaan AIESEC:in toimintaan paikallisesti, sillä haku Turun local committeehen, eli Turun omaan AIESEC:iin oli auki. Hakuvaiheessa tiesin ennalta oikeastaan vaan sen, että Turussa on joukko nuoria vapaaehtoisia, jotka pyörittävät paikallisen AIESEC:in toimintaa. Mulla ei ollut hajuakaan siitä minkälaista toiminta käytännössä oli, mutta joka tapauksessa olin todella kiinnostunut ja innostunut tästä järjestöstä, joten laitoin oman hakemukseni vetämään. Tammikuussa kävin haastattelussa, jonka jälkeen sain ilokseni kuulla, että mut oli valittu yhdeksi uudeksi vapaaehtoistyöntekijäksi Turun AIESEC:iin ja niinpä mun kokemus AIESEC:issa sai alkunsa.

Mitä käytännössä tein AIESEC:issa?

 

Mun paikka Turun AIESEC:issa oli Out Going Volunteer– tiimissä, eli tiimissä, joka vastaa ulkomaille Global Volunteer vapaaehtoistyöprojekteihin lähtevistä nuorista. Meidän tiimi oli täynnä mahtavia tyyppejä – fiksuja ja inspiroivia nuoria monista eri kansallisuuksista ja monilta eri opiskelualoilta. Yksi ehdottomasti parhaista jutuista mun AIESEC-kokemuksessa olivatkin muut paikalliset vapaaehtoistyöntekijät, joihin pääsin tutustumaan ja joiden kanssa me työskenneltiin yhdessä. Monikulttuurisessa tiimissä toimiminen oli paitsi hauskaa myös opettavaista ja uskon, että siitä on hyötyä mun tulevaisuuden työuran kannalta.

 

 

Käytännön tasolla me Out Going Volunteer– tiimissä järjestettiin erilaisia tilaisuuksia eri korkeakoulujen kampuksilla Turussa. Näissä tilaisuuksissa me pyrittiin tuomaan AIESEC:ia ja sen tarjoamia mahdollisuuksia nuorten tietoisuuteen sekä innostamaan nuoria lähtemään vapaaehtoistöihin. Uusina jäseninä meidät kaikki koulutettiin näihin tehtäviin meidän asiantuntevan tiiminvetäjän ja kokeneempien jäsenten toimesta. Yksi meidän tärkeimmistä tehtävistä Out Going Volunteer– tiimissä oli olla apuna ja tukena kaikille, jotka päättivät hakea Global Volunteer-projektiin. Jokaiselle hakijalle valittiin yksi oma tukihenkilö toimimaan projektiin osallistujan tukena hakuprosessin alusta aina Suomeen paluuseen saakka.

 

AIESEC:in anti minulle

 

Kevätlukukauden aikana AIESEC:issa ehdin kokea paljon: ensinnäkin opin paljon AIESEC:ista, sen kulttuurista ja arvoista ja sen lisäksi sain uusia kavereita, opin suunnittelemaan omaa ajankäyttöäni paremmin, ylläpidin ja kehitin englannin kielen taitojani sekä osallistuin yhteen AIESEC-konferenssiin, jossa pääsin tapaamaan jäseniä jokaisesta Suomen paikallisesta AIESEC:ista.

 

Oon saanut toimia myös tukihenkilönä vapaaehtoistyöprojektiin osallistujalle, joka lähtee Armeniaan kesäkuussa ja samalla saanut myötäelää hänen innostustaan projektiin lähdöstä! Antoisaa on ollut myös seurata sivusta muiden paikallisten vapaaehtoistyöntekijöiden kehitystä, ahkeraa työtä ja asennetta, jolla he tarttuvat uusiin haasteisiin. Kaiken kaikkeaan mun kokemus AIESEC:issa on ollut todella hyvä ja koen tehneeni tärkeää työtä. AIESEC:in ydintarkoitus on kehittää nuorten johtajuustaitoja, eli kehittää nuorista itsetietoisia, toisiaan kannustavia ja ratkaisukeskeisiä maailmankansalaisia – näitä kaikkia osa-alueita minäkin pääsin itsessäni kehittämään vapaaehtoistyöntekijänä AIESEC:issa. 

Rekrytoimme aina syksyisin ja keväisin uusia jäseniä! Lue lisää AIESEC:in jäsenyydestä täällä.

Leave a Reply