fbpx

Global Volunteer– projektiin lähtö ja siihen liittyvät käytännön asiat

 

Lisätietoa YK:n Sustainable Development tavoitteista

Harkitsetko lähteväsi AIESEC:in vapaaehtoistyöprojektiin ulkomaille? Oletko kuullut jo AIESEC:in tarjoamista mahdollisuuksista ja niiden hyödyistä, mutta et ole varma miten käytännössä asiat hoituvat ennenreissuun lähtemistä? Ei hätää, sillä tässä postauksessa kerron, miten asiat käytännössä hoidetaan ennen Global Volunteer-projektia, sen aikana ja sen jälkeen.

 

 

1. Ennen projektiin lähtöä

Rekisteröityminen & tapaaminen AIESEC:in kanssa

Ensimmäinen askel ennen vapaaehtoistyöprojektiin osallistumista on rekisteröityminen AIESEC:in nettisivuilla. Rekisteröitymislomakkeen lähettämisen jälkeen sinuun otetaan yhteyttä paikallisen AIESEC:isi jäsenien toimesta ja sinut autetaan alkuun sinulle sopivan projektin löytymiseksi. Voit itse selata netissä erilaisia projekteja ja etsiä niistä tietoa, mutta saat siihen myös apua AIESEC:ilta: sinut kutsutaan tapaamiseen, jossa pääset tapaamaan tulevan tukihenkilösi, joka on apunasi ja tukenasi koko vapaaehtoistyöprosessin ajan. Tapaamisessa pääset yhdessä keskustelemaan projekteista hänen kanssaan ja etsimään valikoimasta juuri sinulle sopivia vaihtoehtoja. Samalla kertaa pääset kuulemaan käytännön asiat vielä tarkasti selitettynä ja esittämään mahdollisesti mieltä painavat kysymyksesi.

Hakeminen & paperityöt

Kun olet löytänyt yhden tai useampia itseäsi kiinnostavia projekteja, voit hakea projekteihin. Haku tapahtuu AIESEC:in samaisella nettisivulla, joilla näet kaikki projektit. Hakemuksen lähettämisen jälkeen seuraava vaihe on odottaa kohdemaan kutsua skype-haastatteluun. Riippuen siitä moneenko projektiin ja maahan haet, voi haastatteluja olla useampikin. Kun olet saanut kohdemaalta hyväksynnän, eli he haluavat sinut mukaan projektiinsa, jää jäljelle sopimuksen kirjoittaminen paikallisen AIESEC:isi kanssa, projektin järjestysmaksun maksaminen sekä tietysti lentolippujen varaus. Oma tukihenkilösi on tässä vaiheessa apunasi varmistamassa, että kaikki tarvittavat paperityöt tulee tehtyä.

Preppaus matkaa varten

Ennen matkaan lähtöä oma paikallinen AIESEC:isi järjestää vielä Outgoing Preparation Seminarin, jossa pääset tapaamaan muita vapaaehtoistyöprojekteihin lähtijöitä ja valmistautumaan tulevaan seikkailuun! Paikallisen AIESEC:isi jäsenet valmistavat sinut kohtaamaan erilaisia kulttuureja ja pääset asettamaan itsellesi henkilökohtaisia tavoitteita, jotka haluaisit reissussa saavuttaa.

 

2. Projektin aikana

 

Ollessasi ulkomailla projektisi aikana sinusta pitää huolta kohdemaan paikkallinen tukihenkilö sekä AIESEC. He järjestävät projektin alussa Incoming Preparation Seminarin, joten preppaus jatkuu vielä paikan päällä. Lisäksi oma tukihenkilösi Suomessa on aina puhelinyhteyden päässä minkä tahansa asian painaessa mieltä. Yhteydenottoja Suomen päästä tukihenkilöltä tulee aika ajoin, sillä reissukuulumisia halutaan yleensä kipeästi kuulla Suomen päästä ja totta kai varmistaa, että kaikki menee hyvin.  

 

3. Projektin ja Suomeen paluun jälkeen

 

Projektin jälkeen tukihenkilösi kutsuu sinut vielä yhteen tapaamiseen, jotta pääset kertomaan projektistasi ja reissun jälkeisistä tuntemuksistasi: mikä meni hyvin, olisiko joku asia voinut mennä paremmin ja mitä pääsit oppimaan sekä kokemaan reissussa. Haluamme varmistaa, että Global Volunteer-projekti on vastannut odotuksiasi ja että kokemus on ollut antoisa. Mikäli haluat, on tapaamisessa mahdollista myös suunnitella jatkoa AIESEC:in parissa vaikkapa toisen projektin tai paikallisen vapaaehtoistyön parissa!

Leave a Reply