fbpx

Jos kaksi vuotta sitten olisit kertonut minulle, että asun Suomessa yli vuoden, en olisi uskonut teitä ollenkaan. Miten Costa Rican maaseudulta perä isin oleva tyttö siirtyy Pohjois maahan maailman toisella puolella?

 

Mutta niin tein. Ja haluan kertoa teille, että kun asuin siellä, voisin soittaa Suomeen kotiin. Rakas tuin luonnon kauneuteen, ja auringon kapina, joka ei koskaan ollut yhtä pitkä aika, selkeä eriyttäminen vuoden aikojen, ja lämpöä ihmisiä, kun saat tietää niitä, ja tuhat järveä, metsä joka nurkassa... Niin monta syytä olla kiitollinen, että vuoden elämäni, vuosi, että en koskaan pahoillani ja josta olen ikuisesti kiitollinen.

Mutta en halua jäädä "Kiitos". Haluan antaa teille jotain vastineeksi. Kyllä, Suomen kansa lukee tätä tekstiä. Haluan, että tunnet olosi kotoisaksi koti maassani: Costa Rica.

 

Laajennettu kutsu

Useimmat ihmiset luultavasti koskaan todella ajattelevat Costa Rica, juuri siksi se on vain pieni maa Latinalaisessa Amerikassa. Mikä on täsmälleen yksi hämmästyttävä asioita siitä minun näkö kulmasta? Vartuin keskellä vuoren, viileä sää, mutta vain kaksi tuntia sieltä autolla voisit päästä rannalle. Tai voit päättää toiseen suuntaan ja mennä majesteettinen tuli vuori, tai sade metsään, tai vesi putous. Joka tapa uksessa, tunnet olet sisällä elokuva, jossa hullu luonto kaikkialla ympärilläsi.

 

Muuten, kun sanon hullu tarkoitan sitä. Tulet kokemaan loputtomasti värejä, erityisesti vihreitä puita ja pensaita. Kukat on tärkeä rooli myös. Yksi niistä asioista, että rakastan eniten on arvostaa muutosta vihreä ja sininen vuorilla-edelleen ne ovat poissa, sinisempi ne tulevat. Se on kaunista. Sanoinko eläimiä? Voi, sinun on vaikuttunut! Alkaen keiju perhosia, löytää kissojen luonnonvaraisten metsien tai löytää kilpi konnia ja monia muita olentoja meressä! Costa Ricans ottaa ympäristön vakavasti. Me välitämme siitä, me suojelemme sitä, ja jaamme sen. AIESEC tarjoaa useita hankkeita Costa Rica ympäristö-ja eläin suojelu. Et kokea mitään sellaista missään muussa paikassa maailmassa.

 

Todellista rauhaa?

Meillä ei ole ollut armeijaa vuodesta 1948, todellinen. Tulet kokemaan rauhaa ihmisten mielessä, jotka eivät tiedä, mitä sota on. Sen sijaan rahaa sijoitetaan koulutukseen.

Jätä vastaus

<i class="fa fa-angle-up"></i>