fbpx
Itsensä kehittäminenVapaaehtoinenNuorille

Älä mene sinne, he sanoivat.

Muilta 11. marraskuuta 2019 Ei kommentteja

Kun päätin, että haluan mennä vapaaehtoistyöhön, Tiesin jo, että haluan kokea jotain aivan muuta kuin Suomesta. Halusin kokea erilaisia, sää, eri uskonto, ja erilaisia perinteitä. Aloin etsiä mahdollisuuksia, ja Marokko tuli. Pohjois-Afrikka, alue, joka tuskin oli kuullut mitään pahaa, ja se täyttäisi kaikki henkilökohtaiset kriteerit. Minun mieltymykseni hankkeeseen olivat, että tarvitsin projektin olla jotain ihmisiä liittyvät. Ja löysin sen kautta AIESEC.

 

Minun Globaali vapaaehtoistyö-projekti sijaitsi Casablancassa, ja olin onnellinen. Aloin luoda ruusuinen kuva lämpimästä säästä ja kauniista paikoista, joita näin kuvia Instagramissa. Olin hyväksynyt hankkeen kesä kuussa 2017. Heti hyväksyntäni jälkeen aloin yhtäkkiä kuulla uutisia ja negatiivisia asioita Marokosta ja Casablancista.

Tässä on muutamia otsikoita, jotka tulivat.

 

  • Kesäkuu 21nd: Brysselin pommi epäilty oli Marokon ja "tunnettu poliisi" – BBC News
  • 19. elokuuta: Marokon Isis-terroristit ovat uhka Euroopan kynnille-edunvalvoja
  • Elokuu 22nd: nainen oli jengi raisattu julkisella bussilla Casablancassa, eikä kukaan yrittänyt auttaa. -Askel syöte
  • Elokuu 22nd: Marokon mies myöntää tappava Stabbing hyökkäys Suomessa – NYTIMES

 

Voit vain kuvitella, mitä oli menossa ympäri pääni nuo ajat.

Aloitin Googlen asioita ja blogeja kokemuksista Marokossa. Monet Lähteet sanoivat, että varsinkin jos olet vaalea nainen, sinun pitäisi erittäin harkita menossa Marokkoon. Heräsin keskellä yötä vain lukea lisää tarinoita kokemuksista Marokossa. Oli hienoja ja huonoja kokemuksia, mutta monet heistä olivat yli 5 vuotta vanhoja. Ei enää ole merkitystä?

Mutta se ei ollut vain huonoja asioita, että olen tutkinut. Kun aloin nähdä lisää paikallisia uutisia, löysin myös otsikoita ja uutisia, kuten:

 

  • 24. elokuuta. "Emme pelkää": Moroccans protestoi jälkeen "kauhistuttava" seksuaalinen pahoinpitely video-uusi Arab
  • 30. elokuuta: Miksi terrorismi koettelee Eurooppaa, kun Marokko pysyy koskematonta? – Moroccoworldnews
  • 14. loka kuuta: marokkolaisten terrorisminvastaisen toimiston pidätykset 11 epäiltiin suunnittelemalla hyökkäyksiä eri maassa – Moroccoworldnews
  • Lokakuu 25:4 epäillään kaavoitus hyökkäyksistä Marokossa – Fox Uutiset

 

Sain selvittää, että Marokossa ihmiset halusivat tehdä muutoksia maansa ja maailmaan. Aloin rauhoittua, ja miettiä, mitä aion olla turvassa siellä. Haluan uskoa hyvään, ja haluan luoda omat mielipiteeni. Aloin olla innostuneempi siitä mahdollisuudesta, että kuva on väärä ja ihmiset ovat hyviä kuin pelkää mitä jos kuva Minulla oli perustuu median oli totta, enkä olisi turvassa.

Olin jo saanut ajatukseni yhteen, kun lento asemalla oleva passi ohjain matkalla Casablancaan oli kauhuissani minusta menossa yksin Marokkoon. Hän sanoi, ja lainaan: "En koskaan mene Marokkoon vaimoni kanssa. Hän ei ole edes niin vaalea kuin sinä, mutta emme silti koskaan mene sinne ".  

Nyt 4 viikon kuluttua Casablancassa minun on sanottava, että se on niiden menetys. Olen kävellyt yksin kaduilla pimeän jälkeen ja asunut 2 viikkoa esikaupunkialueella, jossa oli ehdottomasti ainoa ulkomaalainen. Käytin julkista liikennettä siinä kaikki lomakkeet yksin. Pahin asia, joka minulle on tapahtunut, oli joku, joka sanoi, että he haluavat mennä naimisiin tai kysyä, voisinko suudella heitä. Maailmanlaajuinen Vapaaehtoistyökokemukseni Casablancassa on ollut minulle kulttuuri-shokki, mutta hyvä ja en muuttaisi sitä mistään muusta.

Löydä itsellesi oikea vapaaehtoisprojekti tästä tulevana kesänä: aiesec.org

Blogger: Tinja

Jätä vastaus

<i class="fa fa-angle-up"></i>